Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla lubiących kucharzyć, ponieważ zabiera trochę czasu
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Podsmażyć czosnek z cebulą na dowolnym tłuszczu. Dodać pieprz, sól, pieprz ziołowy, trochę papryki w proszku oraz kostkę bulionową. Następnie dodać mięso mielone i podsmażyć.
Do miski wrzucić pokrojoną w kostkę paprykę i wymieszać ją z łyżką oleju, rozmarynem, bazylią i posiekanymi 2 ząbkami czosnku. Odczekać, aż się trochę zamarynuje.
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: ziemniaki pokrojone w talarki na nie mięso, cebulę w krążki, marchewkę i paprykę. Czynność powtarzamy aż do zapełnienia naczynia. Na koniec wkładamy zapiekankę do pieca i pieczemy aż będą miękkie ziemniaki. Przed końcem pieczemy zapiekankę pod przykryciem.