Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8259
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 409
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8259
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 409
Składniki
Gotujemy ryż - na szklankę ryżu - dwie nie pełne szkl. wody. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką, gdy woda się wygotuje wlewamy mleko i gotujemy dalej. Ugotowany ryż (taki lekko wodnisty) przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na ryż układamy plastry sera żółtego; posypujemy papryką.
Pierś kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy. Wykładamy na ryż z serem.
Podsmażamy pieczarki pokrojone w talarki z cebulką i wykładamy na kurczaka. Wszystko przykrywamy serem i posypujemy papryką.
Pieczemy w piekarniku około 30 min. w temp. 180.
Smacznego