Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i aromatyczne danie.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9625
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 238
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 530
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9625
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 238
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 530
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Bakłażany kroimy w paski i podsmażamy na oleju z obu stron. Solimy.
Pierś z kurczaka kroimy w paski, zalewamy oliwą. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Pozostawiamy pod przykryciem około pół godziny.
Na gotowe bakłażany wylewamy sos pomidorowy.
Kurczaka w przyprawach smażymy na patelni. Nie dolewamy wody. Po 15 minutach powinien być miękki.
Całość posypujemy parmezanem. kolejność; 1) makaron 2) bakłażany 3) sos pomidorowy 4) kurczak 5) makaron 6)sos pomidorowy 7) bakłażany i parmezan. Piekłam około 40 min w 180 *