Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wersja sałatki gyros na ciepło :) smaczne, łatwe w przyrządzeniu danie idealne na obiad, nawet mój mąż który nielubi nowości w kuchni przyznał, że mu smakowało :)
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 383
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 183
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 383
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 183
Składniki
Pierś kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z dwiema łyżkami oleju i dwiema łyżkami przyprawy do gyrosa. Podsmażyć
1 cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć i razem podsmażyć na łyżce masła. Gdy cebula zmięknie dodać ryż i zalać wodą ( 2 i 1/2 szklanki) i dodać odrobinę przyprawy typu \"vegeta\". Trzymać na ogniu do momentu gdy nie będzie już wody, od czasu do czasu zamieszać
Drugą cebulę (może być czerwona, ładniej będzie wyglądać) pokroić w pół plastry, pieczarki pokroić w ćwiartki, paprykę pokroić w grubą kostkę. Cebulę, podsmażyć na małej ilości masła, dodać pieczarki przyprawić delikatnie solą i pieprzem, gdy pieczarki już się podsmażą dodać paprykę i chwilę razem poddusić.
majonez wymieszać z keczupem
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem np. margaryną układać warstwami: - połowa ryżu, - połowa majonez z ketchupem, - mięso, - połowa sera żółtego, - druga połowa ryżu, - druga połowa majonezu z ketchupem, - pieczarki z papryką, - druga połowa sera żółtego
Naczynie żaroodporne przykryć i piec z w rozgrzanym piekarniku w 175 stopniach C ok.30min