Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 174
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 55
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 174
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 55
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Przyrządzanie: Marchewkę pokroić w kostkę, pomidory i cebulę w cząstki. Mięso pokroić w plastry, posolić i popieprzyć. Marchewkę zalać bulionem, gotować 5 - 10 minut, aż marchewka stanie się miękka. Zdjąć z ognia, wsypać kuskus, dodać masło oraz cynamon. Odstawić na 10 minut. Mięso usmażyć. Na olej po mięsie wsypać chili, kmin rzymski, kolendrę. Dodać pokrojone pomidory i dymkę, poddusić. Następnie wymieszać z kuskusem. Przełożyć do formy, na wierzchu ułożyć plastry mięsa, posypać pokruszoną fetą. Zapiekać 20 minut.