Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz wspaniale komponuje się z cytryną, a pszenne bułeczki dodają mu puszystości. Po prostu cud, miód, malina.
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 174
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 185
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 56
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 341
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 410
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 174
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 185
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 56
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 341
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 410
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 85
Składniki
Kromki bułki namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. 1 cebulę obrać, drobno pokroić. Filety rybne (jeśli są duże, podzielić je na mniejsze części) i cebulę przepuścić przez maszynkę.
Przełożyć farsz do salaterki, dodać dokładnie odciśniętą z wody bułkę, jajko, sól i połowę pieprzu. Przez 2 - 3 minuty ubijać, aż powstanie jednolita, puszysta masa. Mokrymi dłońmi uformować z niej około 12 kulek.
Pozostałe cebule obrać i pokroić na plasterki. Paprykę umyć, oczyścić, pociąć na kostkę. Pomidory sparzyć, lekko ochłodzić, obrać ze skórki, podzielić na małe cząstki. Rozdrobnione cebule, paprykę i pomidory połączyć z olejem, dodając do smaku resztę pieprzu. Delikatnie wymieszać. Tą mieszanką wyłożyć dno żaroodpornego naczynia.
Na warzywach ułożyć kulki rybne. Wstawić do nagrzanego do temp. 180°C piekarnika. Piec 45 minut, często podlewając kulki wytwarzającym się sosem. Cytrynę umyć, osuszyć, pokroić na plastry.
Gotowe kulki rybne podawać gorące, rozłożone na warzywach, udekorowane plastrami cytryny. Najlepiej smakują z ryżem ugotowanym na sypko.