Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron to moje ulubione danie mógłbym je jeść w każdej postaci, a Wy? Makaronożercy :) Dzisiejsza propozycja powinna Wam, szczególnie przypaść do gustu, jeżeli lubicie cukinię :D Dużo pomidorów, mielone mięso, cukinia i wszystko zapieczone dużą ilością sera, brzmi dobrze? Jak dla mnie obłędnie, koniecznie wypróbujcie mój przepis ;)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 218
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 218
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
W pierwszej kolejności rozgrzewamy tłuszcz na patelni, kroimy cebulę w drobną kostkę i dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i szklimy na patelni. Do miski przekładamy mięso, dodajemy przyprawy kmin rzymski, paprykę, musztardę i doprawiamy do smaku. Następnie wrzucamy na patelnię, a w międzyczasie parzymy pomidory, obieramy ze skórki i miksujemy w blenderze. Wlewamy na patelnię i dodajemy bazylię, oregano i przyprawiamy do smaku. W tym samym czasie gotujemy makaron. Cukinię kroimy w cienkie plastry i dorzucamy do sosu, część zostawiamy na wierzch. Po wystygnięciu makaronu, naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy warstwami naszą zapiekankę, makaron-sos-makaron-sos.Wierzch posypujemy serem i pieczemy w 180°C przez 20 minut. Smacznego!