Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis mocno inspirowany propozycją podania wątróbki drobiowej użytkownika: gvlba
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 57
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 288
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1219
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 109
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 57
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 288
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1219
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 109
Składniki
Ziemniaki w mundurkach ugotować w osolonej wodzie
Cebulę poszatkować , wątróbkę pokroić (3-4 części z każdej) i całość obsmażyż na oleju jeszcze bez przypraw- szybko i na dużym gazie. Wyłączyć ogień.
Do wątróbki dołożyć jabłko i paprykę pokrojone w drobną kostkę.
Ziemniaki pociąć na grube plastry , 3/4 z nich ułożyć na dnie formy do zapiekania, na to wyłożyć wątróbkę i przyprawić. Na wierzch reszta ziemniaczanych talarków.
Zapiekankę piec 20 min w piekarniku - 180st. Po tym czasie zalać ją jajkami rozbełtanymi ze śmietaną l(mieszankę lekko osolić) i piec kolejne 20 min w takich samych warunkach.
Życzę smacznej pospolitej potrawy.