Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek przygotowany z własnej roboty zakwasu smakuje wybornie. Sam zakwas nie wymaga wiele zachodu, więc warto poświęcić mu chwilkę.
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 708
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 130
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 633
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 215
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 708
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 130
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 633
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 215
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, powoli zalewamy letnią wodą i dokładnie mieszamy. Przelewamy do glinianego naczynia, dodajemy resztę składników ( czosnek obieramy i rozgniatamy ) i mieszamy. Przykrywamy gazą i odstawiamy w ciepłe miejsce na kilka dni. W zależności od temperatury w której leżakuje nasza mikstura powinna być gotowa po 3-5 dniach.