Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super placek na urodziny i nie tylko. Jest bardzo smaczny.
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 137
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 378
Roladki z boczkiem na ciepło przygotujesz w kilka minut i włożysz do piekarni...
Odsłon: 2737
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 64
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 137
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 378
Roladki z boczkiem na ciepło przygotujesz w kilka minut i włożysz do piekarni...
Odsłon: 2737
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 64
Składniki
Wykonanie kremu: Jajo i żółtka utrzeć z cukrem wanilinowym, następnie dodawać mąkę (jednocześnie mieszając). Zagotować mleko, dodać jaja z cukrem i mąką- mieszać na gorącym ogniu aż masa zgęstnieje. W międzyczasie rozetrzeć masło, które połączyć z gorącą masą. Wykonanie ciasta: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, olej, proszek do pieczenia, wodę. W drugim pojemniku ubić pianę z białek i dodać do ciasta, które ostatecznie podzielić na dwie porcje. Do jednej części dodać kakao, do drugiej aromat. Ciasto przełożyć do wąskich foremek i piec w temperaturze 160 stopni przez 30-40 minut.
Po upieczeniu pokroić je w dwu centymetrowe kromki.
Przekładać na przemian (raz ciemne, raz jasne) kremem. Ciasto można ozdobić cukiereczkami