Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka niezbyt często gości na naszych stołach, tym razem z dodatkiem sosu leśnego, przygotowanego na bazie... herbaty z leśnymi owocami.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 91
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 614
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1478
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 91
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 614
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1478
Składniki
Piersi z kaczki oprószyć solą pieprzem, tłuczonymi owocami jałowca, posiekanym rozmarynem, skropić octem, oliwą dokładnie wymieszać odstawić w chłodne miejsce na 12 godz.
Zamarynowaną kaczkę obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni, następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 st na 15 min.
Na patelnię wlać 300 ml mocnego naparu z herbaty, zredukować do 1/3 objętości, gotując kilkanaście minut. Pod koniec dodać konfiturę, maliny, masło, doprawić do smaku.
Piersi z kaczki kroić na cienkie plastry, podawać z sosem.