Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem szarlotka w wykonaniu włoskim- czyli z bakaliami.
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 45
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 180
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 55
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 128
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 407
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 45
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 180
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 55
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 128
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 407
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem białym i wanilinowym, dodać bakalie i odstawić na około 45 minut do lodówki. Następnie wbić jaja, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodę. Wymieszać dokładnie i delikatnie przełożyć do formy wyłożonej pergaminem. Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut, najlepiej w formie keksowej.