Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z serii szybko i prosto - ryż z warzywami po chińsku z dodatkiem mięsa mielonego
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 16
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 240
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 108
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 16
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 240
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 108
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso rozdrabniamy na patelni i smażymy na oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z patelni. Warzywa na odrobinie oleju smażymy do miękkości (około 15 min.). Dodajemy mięso, 3 łyżki sosu sojowego i chwilę jeszcze razem mieszamy. Dodajemy ugotowany ryż wymieszany z 4-5 łyżeczkami curry. Podajemy ze słodkim sosem chili. Smacznego :)