Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieniec można zrobić z jabłkami, a także z innymi owocami, masą makową lub masą orzechową.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 229
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 306
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 104
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2173
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 229
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 306
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 104
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2173
Składniki
Mleko podgrzać. W misce rozmieszać drożdże z 1 łyżką cukru pudru, połową mleka i 2 łyżkami mąki. Odstawić do wyrośnięcia na 20 min. Potem połączyć z resztą mąki, cukru pudru, solą, 2 jajkami. Wlać rozpuszczona margarynę.
Wyrobić ciasto i zostawić na ok.30 min do wyrośnięcia.
Rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy na płat o grubości ok. 1cm. Ułożyć starte jabłka wymieszane z cukrem i cynamonem.
Zwinąć ciasto jak roladę. Potem połączyć końce tworząc wieniec. Przełożyć na papier do pieczenia.
Zrobić nacięcia na brzegach wieńca.
Posmarować rozkłóconym jajkiem. Posypać płatkami migdałowymi. Piec ok. 20 min w temperaturze 180 stopni. Potem zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec następne 20 min.