Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i pyszna wątróbka podana po włosku.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Składniki
Cebulki obrać, pokroić w piórka. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę. Fasolkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Na 2 łyżkach oliwy podsmażyć plasterki czosnku z cebulką, dodać fasolkę, pomidory, bulion, wino, listek laurowy, pieprz w ziarenkach, sól, dusić aż fasolka zmięknie a sos lekko odparuje. Wątróbkę pokroić w sporą kostkę, oprószyć pieprzem i dobrze obsmażyć na pozostałej dobrze rozgrzanej oliwie, przełożyć do sosu i jeszcze chwilę dusić, doprawić cukrem i jeśli zajdzie taka potrzeba dosolić do smaku. Danie podawać z makaronem posypane listkami bazylii.