Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące kluchy zmięsem zadowola każdego mężusia a i dzieci też je lubią,polecam.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 677
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 185
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 677
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 185
Składniki
Ugotować ziemniaki w mundurkach i jeszcze ciepłe obrać i ubić dobrze tłuczkiem.Do wystudzonych ziemniaków wbić surowe jajka,dodać mąkę,posolić do smaku i zarobić gładkie ciasto.Mięso zmielić razem z jajkami ugotowanymi na twardo.Cebulę pokroić w kosteczkę dodać przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku i usmażyć na szklisto .Mięso połaczyć z usmażoną cebulką i przyprawić wegetą,pieprzem i tymiankiem.Brać po kawałku ciasta ziemniaczanego uformować placek w środek dać farsz mięsny i zlepić brzegi formujac owalnego kotlecika.Smażyc na oleju po 2 minuty z każdej strony.Usmażone podawać z sosem i surówką Coleslaw(przepis na mojej stronie).Życzę smacznego.
przygotować sos;śmietanę wymieszać z przyprawą tzatziki i koperkiem,dodać rozkruszoną kostkę knora i wymieszać.