Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik jest pyszny , rozpływa się w ustach. Sama rozkosz na kolację walentynkową.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 68
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 140
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 68
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 140
Składniki
Utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Dodać zmielone orzechy.
Dodać tartą bułkę
Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masą.
Wysmarować tortownicę
Wylać ciasto
Piec ok 30 minut.
Zimny , upieczony biszkopt wycinamy w kształcie serca.
Przekrawamy na 3 blaty.
Masa
Masło ucieramy na puch ,
dodajemy stopniowo ucierając pokruszoną chałwę
Następnie dodajemy mleko w proszku
Masę ucieramy na puch.
Smarujemy masą blaty serca.
Boki torciku smarujemy masą.
Torcik dekorujemy według swojego pomysłu.