Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27997
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 74
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 288
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27997
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 74
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 288
Składniki
Wykonanie lukru: Białka ubić z cukrem na pulchną gęstą masę i wymieszać z mielonym anyżem. Wykonanie ciasteczek: Masło, margarynę usiekać z mąką, dodać żółtka, cukier i zagnieść ciasto. Następnie odstawić do lodówki na 10 minut. Po czym rozwałkować na grubość 1/3 cm. Wykrawać foremką serduszka, układać w przygotowanej formie i smarować lukrem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 10 minut