Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, kolorowy obiad, ktory w zasadzie "sam sie robi". Soczyste mieso i pieczone warzywa to, wg mnie, swietna propozycja na letni posilek.
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10549
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 307
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10549
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 307
Składniki
Udka dokladnie umyc i osuszyc. W malej miseczce pomieszac przyprawy, nastepnie przygotowana mieszanka dobrze natrzec mieso. Odstawic do lodowki na 2-3 godziny.
Ziemniaki, cebule i cukinie obrac. Papryki pokroic w paski, ziemniaki w cwiartki, cebule w osemki, a cukinie w grube plastry. Warzywa przelozyc do miski, dodac przyprawy, dodac olej i dokladnie wymieszac. Warzywa przelozyc do natluszczonej blaszki i rownomiernie je rozlozyc. Na wierzch polozyc mieso (skora do dolu) i piec 20 minut w 170 stopniach.
Po tym czasie wyciagnac blaszke z piekarnika. Wyjac udka, a warzywa dobrze przemieszac. Z powrotem polozyc mieso (skora do gory) i jeszcze ok 25- 30 minut.