Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe placuszki, idealne na sniadanie :) Przepis z blogu http://zdrowie-przez-kuchnie.blogspot.com/ z moimi niewielkimi zmianami. Z podanej porcji otrzymalam 14 malych placuszkow.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 489
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 69
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 489
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 69
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
W misce ubic bialka na sztywna piane. Do drugiej miski wlozyc twarog, zoltka, wsypac make i cukier, wlac jogurt, wszystko razem zmiksowac. Dodac piane z bialek i delikatnie wymieszac. Ciasto powinno miec konsystencje gestej smietany- jesli jest za geste, dodac jogurtu, jesli za rzadkie nalezy dosypac maki. Rozgrzac patelnie teflonowa, lyzka nakladac male porcje, smazyc z obu stron na rumiano. Podawac z dzemem, owocami lub miodem, wg uznania.