Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na letni deser.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 124
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 145
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 857
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 170
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 96
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 124
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 145
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 857
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 170
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 96
Składniki
Wykonanie: Białka ubić na sztywno, następnie dodać do nich cukier i ubijać do jego rozpuszczenia się. Do ubitej piany dodać żółtka i zmiksować. Na sam koniec dodać mąki i wymieszać do połączenia się składników. Biszkopt piec przez 30 minut w 180 stopniach, wystudzić.
Truskawki wraz z cukrem zmiksować na puree. Żelatynę rozpuścić w wodzie, przestudzić i dodać do owoców, dokładnie zmiksować. Gdy owoce zaczną gęstnieć wyłożyć je na wystudzony biszkopt zostawiając 4-5 łyżek na górę.
Kremówkę wraz z serkami umieścić w misie miksera i zmiksować na gładką, stabilną masę. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody, przestudzić i cały czas miksując wlewać ją do masy serowej. Gotową masę pozostawić do lekkiego stężenia i wyłożyć ją na stężałe owoce, wyrównać. Na wierzch wyłożyć resztę owocowego puree i schować do lodówki do całkowitego stężenia (najlepiej na całą noc).