Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne trufle - smakują jak te, które jadłam w Brukseli. Z ilości składników, które podałam wyjdzie spora ilość kulek truflowych, więc można zrobić także z połowy podanej składników :)
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 79
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 2911
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 230
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2557
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 79
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 2911
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 230
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2557
Składniki
Roztop czekoladę w kąpieli wodnej. W rondelku podgotuj śmietankę z ziarenkami wanilii lub cukrem waniliowym. Kiedy śmietanka już prawie się gotuje, przelej ją do rondelka z czekoladą i całość dokładnie wymieszaj. Dodaj masło i ponownie wymieszaj. Jednolitą masę przykryj folią aluminiową i odstaw do ostudzenia. Kiedy masa jest jeszcze plastyczna, łyżeczką nabieraj ją i formuj z niej małe kulki. Uformowane kulki znowu wstaw do lodówki na około 1 godz. Przed samym podaniem obtocz trufle w kakao lub cukrze pudrze. Do obtoczenia trufli można użyć, także innych rodzajów posypek do ciast.