Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały przysmak z nutką alkoholu i tym razem cynamonu.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 120
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 143
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 852
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 170
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 120
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 143
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 852
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 170
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Składniki
Czekolady połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać cynamon, miód, kremówkę i miękkie masło. Całość utrzeć na gładki krem. Wlać wódkę i delikatnie wymieszać, aby cały alkohol dobrze połączył się z masą. Wstawić do lodówki na ok.50 minut. Masa powinna być twarda, ale nie sztywna. Po wyjęciu z lodówki formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w kakao i wiórkach kokosowych. Wstawić do lodówki. SMACZNEGO!
Do masy można zamiast wódki dać rum. Można też włożyć połówkę orzeszka ziemnego i obtoczyć trufle w w zmielonych orzechach. Z podanych składników wychodzi ok.25 sztuk.