Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świątecznym stole nie może zabraknąć tradycyjnego makowca własnego wypieku. Dzięki zastosowaniu gotowych składników, możemy przygotować go bardzo szybko.
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 324
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 88
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 121
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 324
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 88
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 121
Składniki
Gotowe ciasto drożdżowe należy wyjąć z lodówki ok. 20 minut przed przygotowaniem. Jeśli chcesz zrobić własne ciasto, przygotuj je według sprawdzonego przepisu.
Rozgrzać piekarnik do 180ºC.
Ciasto rozwałkować i wysmarować masą makową (czym grubsza warstwa tym lepiej). Zwinąć w rulon. Tak przygotowany makowiec wyłożyć na blachę i posmarować roztrzepanym białkiem.. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na ok. 45 min.
Gotowe ciasto polać lukrem i posypać bakaliami wg upodobań.