Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe śniadanie - rewelacyjne połączenie prosciutto, awokado i jajka :)
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 179
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 900
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 179
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 900
Składniki
Jajka gotujemy na półtwardo - wkładamy do garnuszka z zimną wodą, od momentu wrzenia gotujemy na małym ogniu przez 5 minut. Wystudzone obieramy i kroimy wzdłuż na plasterki. Tosty opiekamy. Awokado obieramy ze skórki i kroimy na plasterki. Zrumienione tosty skrapiamy oliwą ziołową - u mnie oliwa z rozmarynem i kolorowym pieprzem (przepis tu). Na każdy tost kładziemy szynkę, plasterki awokado i jajka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy kiełkami rzodkiewki. Smacznego !