Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobiega koniec sezonu malinowego. Więc korzystając z dobrodziejstw lata prezentuje dziś pyszny, szybki deser malinowy! Zamiast ciasta francuskiego można wykorzystać kruche, gotowe ciasteczka. Wówczas nie wymaga pieczenia:) Ja tym razem miałam pod ręką gotowe ciasto francuskie więc je wykorzystałam. Z rozkruszonymi ciastkami smakuje równie dobrze :)
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9871
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 131
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 535
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 83
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9871
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 131
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 535
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 83
Składniki
Ciasto francuskie włożyć do nagrzanego piekarnika, upiec i pokruszyć. Żelatynę zalać odrobiną gorącej wody, a w miedzy czasie posmarować małą tortownicę tłuszczem i obsypać pokruszonym ciastem francuskim. Budyń ugotować według opisu na opakowaniu, następnie ostudzić, ubić z cukrem pudrem, rozpuszczoną żelatyną i malinami. Gotową masę przełożyć do tortownicy, ozdobić malinami i wstawić do lodówki. Deser można ozdobić bitą śmietaną lub zalać galaretką.