Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływający się w ustach, delikatny deser, znaleziony na KS, dziś już nie ma grudnia bez Rosomaka:)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Mak, gorzka czekoladę, migdały, kokos, 2 jajka i mąkę pszenną połączyć. Połowę masy równo ułożyć w wyłożonej papierem tortownicy o średnicy 20-22cm. Piec w temperaturze 175 stopni przez 13 minut. W tym czasie przygotować masę serową:
Ser wymieszać z mąką ziemniaczaną, następnie dodać 2 jajka, białą czekoladę i mleko i miksować aż masa będzie jednolita.
Spód makowy wyciągnąć z piekarnika, ostrożnie wylać na niego połowę masy serowej, włożyć do pieca na kolejne 15 minut. I znów wyciągnąć z piekarnika, bardzo ostrożnie na serze rozsmarować pozostały mak, piec 13 minut. Na górę położyć ostatnią warstwę sera i piec 15 minut. Studzić w piekarniki z otworzonymi drzwiczkami. Gdy całkiem ostygnie górę oblać roztopioną czekoladą z łyżeczką masła.