Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska dobra na obiad jak i na imprezę
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
1) Na tłuszczu podsmażamy na złoty kolor cebulę posiekaną w kostkę; 2) Następnie dodajemy do niej pieczarki starte na tarce, posypujemy całość solą i pieprzem aby puścił sok i dusimy pod przykryciem do miękkości pieczarek - i dosmaczamy; 3) Parówkę cieniutko kroimy w plastry; 4) Ser żółty ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach.
Następnie na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Następnie kładziemy placek z tortilli (złożony wcześniej na pół aby do środka można było dodać farsz), kolejno układamy: ser żółty, parówkę, pieczarki i ser żółty. Placki smażymy na małym ogniu z obu stron aby ser ładnie się rozpuścił i całość była ciepła. Podawać z ketchupem. P.S. zamiast patelni można użyć toster - mi niestety się spalił więc pozostała patelnia :-) Tortille może być również bez parówki.