Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu :-)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 146
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 146
Składniki
Przygotuj krem wg wskazówek na opakowaniu ja daje 400ml mleka i 3 łyzki miekkiego masła ,dokładnie zmiksuj i wstaw do lodówki .Galaretke rozpuśc w 400ml gorącej wody odstaw do schłodzenia.Owoce:jabłko umyj nie obieraj ,przekrój na pół usuń nasionka i pokrój na plasterki ale nie zbyt cienkie.Pomarancze,kiwi obierz i równiez pokrój wg uznania ,czeresnie wydrylowane i umyte podziel na połówki /ok 6-7 szt/.Na parze rozpusć miód z jedną łyzeczką wody,odstaw.
Przygotowanie tortu:pierwszy spód nasączamy galaretką nakładamy połowę kremu i przykładamy drugim blatem tortowym,który równiez nasączamy galaretką.Nakładamy resztę kremu pozostawiając ok 3 łyzek na wierzch i boki,przykrywamy ostatnim blatem który tez nasączamy galaretką.Wierzch i boki smarujemy reszta kremu,boki posypujemy obficie kokosem .Na wierzchu dookoła robimy duze kleksy z bitej smietany a po srodku układamy owoce nalepiej na przemian tak aby utworzył się mix owocowy .Owoce smarujemy miodem i wstawiamy do lodówki na conajmniej 2-3 godz.Smacznego!