Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 594
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 227
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 118
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 801
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 594
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 227
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 118
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 801
Składniki
Biszkopty zetrzec na tarce albo do malaksera(trochę odłożyc do posypania wierzchu).Dodac masło i wyrobic.Dno tortownicy wyłożyc papierem do ciast,wyłożyc masę i dobrze ugniesc.Przygotowac galaretkę z połowy wody podanej na opakowaniu,ostudzic.Serki włożyc do wysokiego naczynia dodac wyciśnięty sok z cytryny,zimną galaretkę,wymieszac.Dodac ubitą śmietanę i delikatnie wymieszac.(masa ma byc nie za słodka,winna).Masę wylac na spód posypac tartymi biszkoptami i do lodówki na 5-6godz.Ja osobiscie zostawiam na całą noc do lodówki.