Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny malinowo-malinowy
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4772
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 213
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4772
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 213
Składniki
upiec biszkopt, przekroić na połowę. skropić placki wódką z wodą lub ze spirytusem. Ubić na sztywno śmietanę, wsypać kremy malinowe, odmrożone maliny i żelatynę rozpusczoną w soku z malin. wszystko wymieszć i wyłożyć na część placka, przyryć drugim plackiem. Ciasto wysmarować cienko masłem utartym z cukrem pudrem (by masa cukrowa się trzymała i nie rozpuściła pod pływem kontaktu ze śmietaną). Udekorować do woli ozdobami z masy cukrowej. smaczngo