Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6390
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 320
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6390
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 320
Składniki
CIASTO: Mak sparzyć (ja przelewam kilka razy wrzątkiem i zostawiam na noc pod wrzątkiem potem odsączam), przekręcić 2 razy. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać mak, bułkę, miód płynny, proszek, olejek i pianę z białek. Piec w średnim piecu (150 st.) ok 1 gdz. Blacha wielkości 20 cm.
MASA: Jajka ubić na parze z cukrem. Ochłodzone jajka dodawać do utartego masła, potem kakao i spirytus.
Przełożyć ciasto masą, polać polewą czekoladową.
Smacznego!