Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i orzeźwiający pomysł na deser ;-)
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 323
Polecam.
Odsłon: 1336
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 480
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 323
Polecam.
Odsłon: 1336
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 480
Składniki
Ciasto rozmroź, wyłóż na dno i boki formy.Boki należy docisnąć i posmarować żółtkiem a dno ponakłuwać widelcem. Piecz 20-25 min w temp. 220 st., ostudź.
Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie. Cytrynę i limonkę wyszoruj. Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij z 1/2 części sok. Limonkę pokrój na cząstki.
Jogurt naturalny wymieszaj z likierem sokiem i skórką z cytryny. 2 łyżki powstałej jogurtowej masy połącz z żelatyną poczym dodaj żelatynę do pozostałej masy. Cytrynowy jogurt połącz z ubitą kremówką i wyłóż na ciasto. Udekoruj limonką.