Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na lunch
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 642
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 215
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 642
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 215
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Blaszke do tarty wykladamy gotowym ciastem kruchym (mozna dostac mrozone np w Lidlu) Nakluwamy gesto widelcem spod ciasta lub wykladamy papierem do pieczenia i wsypujemy groszek ceramiczny, zeby podpiec na "slepo" Podpiekamy 10 minut.
W miedzy czasie podsmazamy delikatnie cebulke pokrojona w piorka ze szczypta soli. Wazne, aby cebuli nie przypalic, jedynie zeszklic. Roztrzepujemy trzy jajka ze smietanka, doprawiamy ziolami, pieprzem i sola. Na podpieczonym ciescie, rozkladamy pokruszony, badz porwany kozi ser, cebulke i zalewamy jajkami ze smietanka. Zmniejszamy temp piekarnika do 160C i pieczemy tarte 40 min do zlotego koloru. Podajemy z ulubiona zielona salata. Smacznego