Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
obawiałam się tego połączenia, bo chociaż z dynią już miałam trochę do czynienia, to nadal nie byłam przekonana do tego wariantu. odwazyłam się i nie żałuję ... tarta jest bardzo dobra, aromatyczna, godna polecenia :-)
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 232
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 93
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 4204
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1019
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 947
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 232
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 93
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 4204
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1019
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 947
Składniki
Formę do tarty posmarowac tłuszczem i wypełnic ją ciastem francuskim. Piec w temp. 200 stopni kilka min. do lekkiego zrumienienia. Dynię pokrojoną w średnią kostkę przesmażyć na maśle z dodatkiem drobno pokrojonego czosnku (do momentu kiedy dynia delikatnie zmięknie). Przyprawić solą, pieprzem i rozmarynem, odstawić do przestudzenia. Jajko wymieszać z mlekiem (zrobiłam to blenderem) i przyprawic solą i pieprzem (ponieważ dynia sama w sobie jest raczej mdła, dodałam dosyć duzo pieprzu żeby smak był wyrazisty).Dynię wyłożyć na ciasto, na wierzch posypać pokrojony na kawałki ser i zalać masą jajeczno-mleczną.
Całośc piec w temp. 180 stopni ok. 35-40 min. Smacznego :-)