Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla łasuchów i dla smakoszy musu czekoladowego.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1328
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 52
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1239
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 782
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 160
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1328
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 52
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1239
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 782
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 160
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto łączymy i zagniatamy ręcznie. Formujemy kulę. Owijamy folią nylonową i dajemy do lodówki na 1/2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy z lodówki. Wałkujemy i ciasto wykładamy na tartownicy. Piekłam 20 min. w 180* Wyłączyłam i trzymałam jeszcze w wyłączonym piekarniku 10 minut.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W osobnym naczyniu miksujemy żłótka z cukrem na białą masę Stopniowo dodajemy schłodzoną czekoladę. Do tego dodajemy ubitą śmietankę i miksujemy na niskich obrotach. Następnie dodajemy ubite białka. Białka łączymy z masą łyżką. Gotową tartę chłodzimy w lodówce.