Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 66
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 78
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 98
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18485
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 66
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 78
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 98
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18485
Składniki
Oliwki moga byc zielone lub czarne, jak kto woli. Ja uzywam firmy Carbonell, hiszpanskie, bez pestek. Mozna oczywiscie tez mieszac oba rodzaje. Siekamy, ale nie na miazge, musza to byc male czasteczki. Dodajemy z puszki anchois oraz kapary- rowniez posiekane. Jesli chodzi o ilosc tych ostatnich: sa slone, i jesli ktos lubi, mozna dodac wiecej. Ja wrzucam na oko, 2-3 duze lyzki, czubate.
Ziazdzony zabek-nieduzy-czosnku dorzucamy do reszty, dolewamy oliwy extra virgin i wstawiamy do lodowki. Ja lubie poczekac, conajmniej noc, by wszystkie smaki sie przegryzly. Podaje ze swieza bagietka. Jesli ktos lubi ''dipowac'' to moze moczyc bagietke w oliwie i na to tapenade. Jest to idealna przystawka, lub po prostu przekaska:)