Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może trochę już "przereklamowane" danie ale ma wiele zwolenników
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 364
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 65
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 364
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 65
Składniki
Makaron ugotować al dente w słonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na małej ilości oleju. Dodać kilka brykietów mrożonego szpinaku, dusić pod przykryciem na małym ogniu do momentu rozmrożenia się szpinaku. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać przeciśnięty czosnek. Zdjąć z ognia i dodać jogurt naturalny. W razie potrzeby doprawić do smaku. Można dodać ser feta ale wtedy należy uważać z ilością soli. Do sosu dodać makaron i gotowe.