Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem mam do zaoferowania prosty przepis na pastę.......
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 9
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 488
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 9
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 488
Składniki
A więc jak zwykle zaczynamy od dokładnego umycia warzyw. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę tak samo robimy z borowikami. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy na parę sekund posiekany czosnek, po czym dorzucamy cebulę i wszystko razem podsmażamy , po czym dodajemy borowiki. Odparowujemy wodę z borowików, dodajemy bulion dusimy nasz potrawę około 15 min na wolnym ogniu, do czasu odparowania bulionu. W międzyczasie gotujemy tagiatelle, aby było al dente. Do borowików dodajemy następnie śmietanę i gotujemy około 2min i dodajemy starty parmezan, już nie doprowadzając do wrzenia. Następnie ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy do dużego naczynia z pokrywką, dolewamy cały sos, przykrywamy i poruszając naczyniem, mieszamy, nie mieszamy łyżką aby nie porozrywać makaronu. Sos musi oblepić cały makaron. Następnie nakładamy na talerze i posypujemy natka pietruszki a na talerzu robimy garnee z pomidorków cherry i roszponki. Życzę smacznego biesiadowania