Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspanialy słodki posmak z nutą porzeczek i krakersów...
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 29
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 730
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 196
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 29
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 730
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 196
Składniki
budynie ugotować na 0,5 litrze mleka. wystudzić, dodać masło i utrzeć na gładką masę. Śmietanę w proszku ubić na sztywno na kremówce. Na blachę klaść kolejno warstwowo: herbatniki, budyń, dżem (koniecznie porzeczkowy), krakersy, masę krówkową (żeby dobrze się rozprowadzała na budyniu, podgrzać otwartą puszkę i mieszać), herbatniki, ubitą śmietanę. Na wierzch starkować czekoladę. Wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje następnego dnia. smacznego.
ciasto jest na dużą blachę.