Szynka z jajkami

0 (0 ocen)

Przepis mojej Babci. Pasuje jako samodzielny posiłek a także na kanapkę.

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    - 1,5 kg mięsa gotowanego z szynki
    - 12 jaj gotowanych
    - 18 jaj surowych
    - natka pietruszki
    - sól, pieprz.

Szynka z jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    1. Mięso kroimy w paski. Jaja gotowane w ćwiartki.
    2. Jaja surowe roztrzepujemy, dodajemy sól, pieprz oraz dużo posiekanej natki pietruszki, wszystko mieszamy. Dodajemy mięso i jaja gotowane i delikatnie łączymy. Wylewamy to do dwóch foremek keksowych i pieczemy w temperaturze 180°C przez 1 godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy