szynka z chrzanem w galarecie

4.3 (196 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min

Moim zdaniem nie ma imprezy bez takiej szynki, dlatego przygotowuję ją na przeróżne okazje. Przez to, że ma bardzo wyraźny smak chrzanu jest doskonałym dodatkiem do sałatki i nieodzownym elementem tzw. zimnej płyty. To przystawka, która kosztuje parę groszy a efektownie wygląda i smakuje.

  • 30 min

Składniki:

  • 9 plastrów szynki konserwowej
    200 g serka białego z chrzanem
    1/2 małego słoiczka chrzanu
    1 szklanka rosołu
    1,5 łyżeczki żelatyny
    ugotowana marchewka do dekoracji
    świeże zioła do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.3 (196 ocen)

Szynka z chrzanem w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek wymieszać z chrzanem. Każdy plaster szynki smarować nadzieniem chrzanowym i zwijać w roladki. Ułożyć je na talerzu. Marchewkę pokroić dekoracyjnie i razem z ziołami ułożyć na półmisku z roladkami. Rosół doprowadzić prawie do wrzenia, zdjąć z ognia i wsypać żelatynę. Kiedy przestygnie zalać roladki. Odstawić do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować