Szynka w aromatycznej marynacie

4.49 (157 ocen)

  • 60 min

Najlepsza Wielkanocna szyneczka

  • 60 min

Składniki:

  • marynata,
    woda -2 litry,
    sól peklowana -4 łyżki,
    czosnek -6 ząbków,
    liście laurowe -3 szt,
    ziele angielskie -6 szt,
    szynka wieprzowa bez kości -1,5 kg
    OBŁOŻENIE MIĘSA,
    sól i pieprz po 1/2 łyżeczki,
    Przyprawa uniwersalna kucharek- -1/2 łyżeczki,
    papryka w proszku -1/2 łyżecz,
    kosteczka granulowanego czosn,
    majeranek -2 łyżki,
    przyprawa do mięs -1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.49 (157 ocen)

Szynka w aromatycznej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szynka w aromatycznej marynacie 1. Wlewamy wodę do garnka, dodajemy składniki marynaty, mieszamy, wkładamy szynkę, i odstawiamy na 24 godz.
  • 2. Wszystkie przyprawy mieszamy.
  • 3. Wyjmujemy szynkę z marynaty, osuszamy, obtaczamy mięso w przyprawach i wkładamy szynkę do rękawa do pieczenia.
    Piekarnik nagrzewamy do 190 stop.wkładamy szynkę i pieczemy przez godz.
  • 4. Po godz.pieczenia, wyłączamy piekarnik, rozcinamy rękaw, by szynka się zrumieniła i zostawiamy ją na 20 minut w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.32 (248 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pyszna i kruchutka :)

To może cię zainteresować