Szynka na bogato

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

marynowany kawałek szynki z warzywami , niezbędny pomocnik Jan Niezbędny i jego folia Easy która na prawdę ułatwia wile kuchennych przygotowań

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg Szynki
    5-10 łyżek oleju
    pieprz mielony
    łyżeczka ostrej papryki
    przyprawa do mięsa
    Bukiet warzyw (wedle uznania)
    1 cebula
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szynka na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czas na zawijanie zamarynowanej szynki 1. Szynkę umyć i osuszyć , następnie przygotować marynatę .
    Olej +pieprz+ostra papryka+przyprawa do mięsa+ cebula wszystko wymieszać .
  • Odrywanie foli Easy Jana Niezbędnego jest bardzo proste , wystarczą nasze palce . 2. Przygotowaną marynatą natrzeć mięso , następnie położyć na foli Easy Jana Niezbędnego i szczelnie zawinąć , tak przygotowane mięso zostawiam 20-30 minut w lodówce . Warzywa wrzucamy do miski po marynacie i z pozostałościami mieszamy.
  • Po włożeniu do woreczka i przełożeniu warzywami . 3. Szynkę przekładamy do rękawa do pieczenia i przykrywamy warzywami , zamykamy rękaw klipsami po obu stronach . Przekręcamy rękaw z mięsem tak by warzywa były na spodzie
  • .. 4. Pieczemy przez 50 min w temp 200 stopni
    kolejne 50 min w 150 stopniach . Po tym czasie sprawdzamy miękkość mięsa , jeśli mięso jest jeszcze twarde można jeszcze popiec . Wytopiony tłuszcz możemy zlać na patelnię i przyrządzić sos do polania szynki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować