Szynka na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szynkę umyć i osuszyć , następnie przygotować marynatę .
Olej +pieprz+ostra papryka+przyprawa do mięsa+ cebula wszystko wymieszać .
2.Przygotowaną marynatą natrzeć mięso , następnie położyć na foli Easy Jana Niezbędnego i szczelnie zawinąć , tak przygotowane mięso zostawiam 20-30 minut w lodówce . Warzywa wrzucamy do miski po marynacie i z pozostałościami mieszamy.
3.Szynkę przekładamy do rękawa do pieczenia i przykrywamy warzywami , zamykamy rękaw klipsami po obu stronach . Przekręcamy rękaw z mięsem tak by warzywa były na spodzie
4.Pieczemy przez 50 min w temp 200 stopni
kolejne 50 min w 150 stopniach . Po tym czasie sprawdzamy miękkość mięsa , jeśli mięso jest jeszcze twarde można jeszcze popiec . Wytopiony tłuszcz możemy zlać na patelnię i przyrządzić sos do polania szynki .
Komentarze