Szybka fasolka po bretońsku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybka w przygotowaniu fasolka po bretońsku, z fasolą z puszki

  • 20 min

Składniki:

  • - 2 puszki fasoli białej, lub czerwonej
    - 1 duża cebula
    - kawałek boczku wędzonego
    - 4 ulubione kiełbasy
    - łyżka majeranku
    - 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szybka fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * Kiełbasę, boczek i cebulę, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, na odrobinie oleju.
  • 2. * Fasolę wraz z zalewą, przekładamy do garnka. Dodajemy do niej podsmażone mięso z cebulą.
    Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy i majeranek.
  • 3. * Całość razem zagotowujemy i nasza fasolka gotowa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować