Szprycer arbuzowy

4.99 (187 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Lekki, orzeźwiający drink z białego wina z musem arbuzowym i wodą gazowaną. Doskonały na popołudnie lub wieczór po upalnym dniu.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • na 1 porcję
    50 g miąższu arbuza
    100 ml białego wina półsłodkiego (może być wytrawne lub półwytrawne)
    50 ml wody gazowanej
    2-3 kostki lodu
    kilka kropli soku z cytryny
    do dekoracji:
    kawałek plasterka cytryny
    listek mięty
Wystaw ocenę:

4.99 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Drink

Szprycer arbuzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schłodzony miąższ arbuza pozbawiamy pestek i miksujemy blenderem na mus. Wlewamy do szklanki, dodajemy wino i wodę gazowaną oraz kilka kropel cytryny. Wrzucamy kostki lodu, dekorujemy listkiem mięty i podajemy.

Porady

Do szprycera można dodać więcej wody gazowanej wówczas drink będzie słabszy. Jeśli chcemy przygotować więcej porcji, ilość składników odpowiednio zwiększamy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz Białe wino Lód Woda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować