Szpinakowe tagiatelle z pesto, pomidorami i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente z dodatkiem oliwy i soli. Pesto wcześniej przygotować - przepis na pesto już podawałam,ale jeszcze raz tu podaję:
orzeszki nerkowce, świeża bazylia, czosnek i oliwa z oliwek (Orzeszki rozdrobnić,zmielić, odłożyć, Bazylię zmielić, dodać orzeszki, oliwę i czosnek przeciśnięty .przez praskę.zmielić razem.Oliwy dodajemy tyle,aby sos był bardzo gęsty,ale nie suchy.)
Pomidory pokroić w kostkę, wyłożyć na patelnię, dodać pokrojone oliwki i podlać oliwą z pomidorów. Poddusić.Podlać wodą i dusić ok 10 minut.W tym czasie mozarellę zetrzeć na tarce. Makaron odcedzić, wymieszać z pesto. Podduszone pomidory i oliwki dodać do makaronu,lekko wymieszać. Podawać posypane serem.Smacznego
Komentarze