Szpinakowa dla maluszka 6m+

0 (0 ocen)

Mój synek za nią przepada, cieszy mnie to bo szpinak to źródło żelaza.

Składniki:

  • 1 udko z królika lub z kurczaka
    1 większa marchew
    1 pietruszka korzeń
    2 łyżki mrożonego szpinaku
    1 łyżka oliwy z oliwek

Szpinakowa dla maluszka 6m+ - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udko z królika/kurczaka umyć, wrzucić do zimnej wody, zagotować. Odlać wodę, mięso przepłukać pod bieżącą wodą, zalać ponownie zimną wodą, dodać obraną i pokrojoną na ćwiartki marchew i pietruszkę korzeń. Gotować do miękkości mięsa i warzyw.
  • 2. Szpinak rozmrozić w garnuszku na ciepłym palniku.
  • 3. Mięso z udka obrać, marchew i pietruszkę pokroić w plasterki, połączyć ze sobą, dodać rozmrożony szpinaki oraz dwie chochelki rosołku, zblendować. Dodać oliwę z oliwek i ponownie zagotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy