SZPARAGÓWKA Z MASEŁKIEM I BUŁKA TARTĄ

4.49 (182 ocen)

  • 15 min

W sezonie mój ulubiony dodatek do obiadu

  • 15 min

Składniki:

  • 30 dag fasolki szparagowej
    4 łyżki masła
    3 łyżki bułki tartej
    łyżeczka soli
    łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne

Szparagówka z masełkiem i bułka tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka układamy fasolkę, zalewamy wodą, tyle aby zakryło fasolkę. Dodajemy sól oraz cukier. Gotujemy 15 minut od zagotowania wody. Na patelni zrumieniamy bułkę tartą, dodajemy masełko, kiedy się rozpuści dokładamy osączoną fasolkę, dobrze mieszamy, aby każdy strąk pokrył się bułeczką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta Fasolka szparagowa Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować