Szaszłyki ze świeżego ananasa i kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka opłukać , osuszyć , pozbawić włókien i pokroić na kawałki około 2.5- 3 cm.
Włożyć do miseczki , posypać solą , tymiankiem i kurkumą - wymieszać palcami - następnie dodać oliwę z oliwek i jeszcze raz wymieszać. Odstawić na 20-30 min. W między czasie obrać grubo ananasa - pozostawiając czysty - żółty miąższ - pokroić w kostkę 2,5 - 3 cm.
Następnie nadziewać na patyczki na przemian kawałki kurczaka i ananasa.
Grilować przez około 3 min. z każdej strony - lub do czasu aż mięso będzie usmażone w środku...
Porady
uwaga na palce przy nakładaniu na patyczki żółtych kawałków kurczaczka w kurkumie :)
Komentarze